A nagy kar nem csak a nagy bicepszből áll. Ahhoz, hogy igazán jól és arányosan nézzen ki a karod törekednek kell arra, hogy a tricepszed is épp olyan keményen megdolgoztasd, mint a bicepszet.

Ennek elérése érdekében mutatunk neked 9 gyakorlatot.

A fejlődés maximalizálásához ajánljuk a BLADE ISOLATE (2000G) terméket, ami egy 96% fehérje izolátum.

1, FEKVENYOMÁS SZŰK FOGÁSSAL

Helyezkedj el a padon, majd fogd meg a rudat a közepén úgy, hogy a kezeid körülbelül 20 centiméterre legyenek egymástól. Nyomd ki erőteljesen, majd lassan, kontrolálva a mozdulatot engedd vissza.

2, TÓLÓDZKODÁS SÚLLYAL

Kezdőként inkább csináld nagyobb ismétlésszámmal a gyakorlatot. Ha az könnyen megy, akkor nehezíts súlyokkal. A súlyt a lábaid közé foghatod vagy akár sülyövre is pakolhatsz súlyokat vagy súlymellényt is felvehetsz. A gyakorlat elvégzésnél engedd le addig magad, hogy a mellkasod alja egyvonalban legyen a kezeiddel, aztán nyomd ki magad.

3, TOLÓDZKODÁS PADON MEGEMELT LÁBAKKAL

Ülj egy pad szélére. Egy másikra tedd fel a lábadat. Magad mellett támaszkodj meg a kezeiddel, majd engedd le magad egészen addig, míg a karod által bezárt szög merőleges lesz, majd nyomd ki magad.

4, SZŰK FOGÁSÚ FEKVŐTÁMASZ

A normál fekvőtámasznál szűkebben helyezkedjenek el a kezeid. Lehetőleg a mellkasod alatt. Engedd le magad egészen addig, míg a mellkasod nem érintkezik a kezeiddel, majd utána nyomd ki magad teljesen, hogy a karjaid egyenesek legyenek.

5, KOPONYATÖRÉS

Feküdj le egy padra és vegyél a kezeidbe egy-egy kézisúlyzót. Nyújtsd ki a karod, engedd le a súlyokat a fejed mellé, majd nyomd ki.

6, ÁLLÓ TRICEPSZ KINYÚJTÁS

Itt ugyancsak kézisúlyzókat használj. A súlyt emeld a fejed fölé, a karod legyen kinyújtva, majd engedd le a füled mellé a súlyt, úgy hogy a felkarod továbbra is egyenes maradjon. Aztán nyomd ki.

7, FEJ FÖLÖTTI TRICEPSZ KINYÚJTÁS CSIGÁN

Ehhez használj kötél kiegészítőt. Fordíts hátat a csigának, fogd meg a kötelet, hogy a tenyereid egymással szemben legyenek. Lépj távolabb a géptől, majd nyújtsd ki a karjaid előre a fejed fölött, úgy hogy teljesen ki legyenek nyújtva. A karokat tartsd stabilan. Engedd vissza a súlyt, majd újra nyújtsd ki.

8, LENYOMÁS CSIGÁN

Ugyancsak csigánál végezd el ezt a gyakorlatot. Használj egy egyszerű rúd kiegészítőt. Fogd meg a rudat és nyomd le egészen addig, hogy a karod nyújtva legyen, majd lassan engedd vissza. Ügyelj arra, hogy a könyökeid legyenek közel a testedhez, illetve arra, hogy csak a tricepszed dolgozzon.

9, EGYKEZES TRICEPSZ KINYÚJTÁS FITNESZ SZALLAGGAL

Helyezd el a szalagot egy magasabb ponton. Fogd meg az alját és nyomd le egészen addig, míg a karod egyenes nem lesz, majd engedd vissza. Ezt a gyakorlatot elvégezheted csigán is súllyal.

Koós Csaba
Kép forrása: http://4.bp.blogspot.com/-NtDYgPeURBo/Ur6egRsz7PI/AAAAAAAAAPw/jjNPT9TVgM8/s1600/Desktop7.jpg

Kapcsolódó termékek


Met-rx Supreme Whey (2268 G)

14.000 Ft
11.025 Ft
részletek

Inner Armour Muscle Peak Protein (2270 g)

10.800 Ft
9.450 Ft
részletek

Universal Nutrition Ultra Whey Pro (3000 g)

19.000 Ft
18.900 Ft
részletek