5 TIPP A NAGYOBB HÁTÉRTA széles hátizom edzése alapja minden egyes testépítőnek.

Gyakorlatok, mint a lehúzás, húzódzkodás és evezés és ezeknek a különböző fajtái szükséges minden ember edzéstervéhez, ha nagy hátat akar.

Azonban meglepő, hogy mennyire sok ember nem csinálja jól vagy éppen nem csinál eleget ezekből a gyakorlatokból, ahhoz képest, hogy mennyit bírna. Mi megmutatjuk, hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet magadból.

1, Mikor lehúzást csinálsz tartsd a felsőtested egyenesen és annyira húzd le a rudat a felsőtestedhez, amennyire csak tudod. Szimuláld azt, mintha az övedhez húznád a rudat, nem pedig a mellkasodhoz. Nagyon sokszor sok ember hátradől, ahogy csinálják ezt a gyakorlatot.

2, Az egész nem a súlyról szól, hanem arról jól megdolgoztasd az izmod. Ne legyen komplexusod azért, mert neked csak kevesebbel megy. A lényeg, hogy ne segíts rá lendítéssel vagy lendületvétellel. Azzal, hogy hátradőlsz lehúzás közben nem a széles hátizmokat dolgoztatod meg.

3, Az egészet képzeld el fejben. A lényeg, hogy mikor lehúzod a csigán a súlyt a könyököd közeledik a testedhez, amikor pedig visszaengeded távolodik tőle. Csak a könyöködre koncentrálj, mintha a karod többi része csak kiegészítő lenne. Minél lejjebb húzod a rudat annál közelebb lesznek a könyökeid a testedhez. Minél jobb a mozgásterjedelem, annál jobb az izom aktivációja és annál nagyobb a fejlődés.

4, Mikor az evezést csinálod, légy biztos benne, hogy könyökeidet szorosan a tested mellett tartsad, hogy megkapd az igazi karnyújtást utána. Ha a könyökeid távol vannak a testedtől, akkor inkább a hátsó deltaizmokat edzed. Csakúgy, mint a lehúzásnál itt is az övedhez húzd a rudat, ne a mellkasodhoz. Légy óvatos az alsó fogással, ugyanis húzás során besegíthetsz a bicepsz izmoddal, ami nem jó.

5, A széles hátizom edzésére ugyancsak alkalmas, sőt nagyon jó az egykezes evezés kézisúlyzóval, azonban itt is figyelned kell arra, hogy minimalizáld a lendítést még a nagy súlyoknál is.

Koós Csaba
Kép forrása: https://i.ytimg.com/vi/ysBlRD9Xqj4/maxresdefault.jpg

Kapcsolódó termékek


Hi Tec Nutrition Creatine Powder (250 g)

2.900 Ft
2.625 Ft
részletek

Biotech Crea.tor (120 kapszula)

5.900 Ft
3.990 Ft
részletek

Fa Mass Core (7000 g)

15.000 Ft
14.900 Ft
részletek